TAG – You and make-up

Geplaatst op: 02-07 door Sandra

TAG - You and make-up-1

Het leek me leuk om eens een tag te doen op mijn blog. En dan natuurlijk een tag over make-up! Ik zag deze tag op livelifegorgeous.nl. Ik vind het altijd erg leuk om dit soort artikelen bij anderen te lezen, dus vandaag doe ik het zelf. Als je het leuk vindt om mij op make-up gebied beter te leren kennen, lees dan vooral verder. Veel plezier!

01. Welke foundation gebruik je?
Ik gebruik over het algemeen in de zomer het liefst een zo natuurlijk mogelijke foundation. Momenteel zijn mijn favorieten de Tinted Moisturizer – Oil Free SPF 20 van Laura Mercier. Een iets meer budget variant die ik ook heel fijn vind is de Dream Fresh BB Cream SPF 30 van Maybelline. Als ik iets meer dekking wil ga ik voor de Infallible 24H-Matte van L’Oreal. Zo zie je al dat er nog best veel keuze is (zelfs bij de gewone drogisterij merken) voor parfum-vrije foundations.

02. En welke concealer?
Momenteel gebruik ik de Lock-it concealer van Kat von D voor onder mijn ogen. Verder heb ik gelukkig bijna nooit last van onzuiverheden, dus op de rest van mijn gezicht gebruik ik meestal geen concealer.

03. Weet je je ondertoon?
Ja, ik heb een koele (roze) ondertoon.

04. Wat vind je van nepwimpers?
Bij andere mensen vind ik nepwimpes vaak heel mooi staan. Zelf heb ik ze nog nooit opgehad. Ik heb best lange wimpers van mezelf en ben bang dat het al snel too much zal zijn. Ook zie ik het met mijn onhandigheid wel gebeuren dat ik wimperlijm in mijn oog krijg of dat de wimpers halverwege de dag loslaten en ik dan niets bij me heb om het te fixen.

05. Wist je dat je je mascara na 3 maanden moet weggooien?
Ja zeker! Ik let daar altijd op. Ik wil echt geen jeukende of ontstoken ogen!

06. Welke mascara gebruik je?
Momenteel de Chubby Lash mascara van Clinique. Voor mij echt de beste mascara ooit!

07. Sephora of MAC?
Ik vind MAC echt een super fijn merk waar ik vaak make-up en tools koop, maar Sephora is voor mij wel echt paradise! Ze hebben daar werkelijk alles wat je maar nodig kan hebben op make-upgebied. Laat mij in een Sephora winkel achter en ik kan me de hele dag vermaken. 😉 Het enige nadeel is natuurlijk dat Sephora niet meer in Nederland is gevestigd. Aan de andere kant houdt dit het wel speciaal en het is stiekem ook wel beter voor mijn portemonnee.

08. Heb je een MAC-Pro kaart?
Nee.

09. Welke ‘Make-up Tools’ gebruik je in je make-up routine?
Natuurlijk make-up kwasten en voor mijn foundation en concealer het liefst een make-up spons. Mijn kwasten zijn van o.a. Leco, Zoeva, MAC en Real Techniques en mijn make-up sponsjes zijn van Make-Up Studio en Real Techniques.

10. Gebruik je een primer voor je oogleden?
Ja, zonder vind ik het ook niet zinvol om oogschaduw aan te brengen. Dan zit het binnen de kortste keren in alle lijntjes, dus dat vind ik niet mooi. Momenteel gebruik ik de Too Faced Shadow Insurance. Echt een topper!

11. Wat is je favoriete oogschaduw?
Moeilijk! Ik denk dat als ik echt moet kiezen ik ga voor All About Shadow 8-Pan Palette – Neutral Territory 2 van Clinique. Hier kan je zowel mooie naturelle als wat zwaardere looks mee maken.

12. Gebruik je een oogpotlood of een liquid liner?
Dat verschilt per dag, maar meestal ga ik voor een oogpotlood omdat je hier een wat zachter lijntje mee kan zetten waardoor ik het geschikter vind voor een alledaagse make-up look.

13. Hoe vaak prik je met je oogpotlood in je oog?
Uhm, nooit. Ik ben best onhandig, maar dat is me gelukkig nog niet gebeurd.

14.Wat vind je van losse oogschaduws?
Vaak hebben deze een hele goede pigmentatie, maar ik vind losse poeders toch altijd maar lastig aanbrengen. Ik heb dan snel last van fall-out en maak er een bende mee. Daarom gebruik ik ze zelf liever niet.

15. Gebruik je minerale make-up?
Niet vaak, ik heb wel de Soft en Gentle mineralize skinfinish van MAC. Super mooi!

16. Wat is je favoriete lipstick?
Dat is zonder twijfel de Bobbi Brown Art Stick in de kleur Hot Berry.

17. Wat is je favoriete blush?
Die is dan wel weer lastig. De blush die ik de laatste tijd het meeste pak is denk ik de Sweethearts Perfect Flush Blush in de kleur Candy Glow van Too Faced. Deze bevat drie kleuren die zowel gemixt als afzonderlijk een mooi effect geven.

18. Koop je make-up op ebay?
Ja, vooral als producten niet in Nederland te koop zijn probeer ik het weleens via ebay.

19. Hou je van ‘Drugstore Make-up’?
Ja zeker! Dit is toch meestal wat goedkoper terwijl de kwaliteit van veel producten toch best goed is. Ik heb ook het idee dat steeds meer make-up merken de laatste jaren producten op de markt brengen zonder parfum, waardoor er nu ook veel meer keuze is voor mensen met een parfumallergie of gevoelige huid.

20. Heb je er ooit aan gedacht om make-uplessen te volgen?
Wel aan gedacht, maar tot nu toe nog nooit gedaan. Het zou wel echt iets voor mij zijn, dus misschien ooit…

21. Noem een make-up misdaad die je haat.
Haten is een groot woord, maar een verkeerde kleur foundation (en dan vooral een te donkere) vind ik wel echt heel lelijk.

22. Houd je van kleurrijke make-up (lippen, blush, oogschaduw) of naturel kleuren?
Voor overdag naar bijvoorbeeld mijn werk ga ik meestal voor naturel, maar voor een feestje of avondje uit vind ik het heel leuk om uit te pakken met kleur. Het ligt denk ik ook een beetje aan mijn bui. Een mooie felle lipstick vind ik altijd wel kunnen. Net waar ik zin in heb.

23. Welke beroemdheid heeft altijd mooie make-up?
Alice Cooper. 😛

24. Als je het huis uit kon gaan met maar een make-up product op, wat zou het zijn?
Mascara!

25. Kan je het huis uit zonder make-up?
Dat kan, maar ik doe het niet zo vaak. Een make-upje aanbrengen in de ochtend is voor mij gewoon echt even een moment van ontspanning. Sporten doe ik trouwens meestal wel zonder make-up op vanwege zweten.

26. Vind je jezelf er goed uitzien zonder make-up?
In het juiste licht… 😛

27. Wat vind jij het beste make-upmerk?
Dat kun je me echt niet vragen! Er zijn zoveel goede merken. Ik denk dat als ik echt moet kiezen ik ga voor MAC, omdat dit merk echt op alle vlakken wel kwalitatief goede spulletjes verkoopt. Maar ook Clinique en Urban Decay zijn bij mij favoriet.

28. Wat vind je van make-up?
Verschikkelijk, ik snap niet dat mensen dit gebruiken! Nee even serieus… Ik hou echt van make-up! Het is mijn grootste hobby. Ik vind het heerlijk om hier mee te spelen en nieuwe producten uit te testen. Van een goed make-up product kan ik echt vrolijk worden.

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht