Review Decubal – Oogcrème

Geplaatst op: 03-08 door Sandra

Decubal Oogcreme-1

Oogcrème is voor mij een belangrijke stap in mijn gezichtverzorgingsroutine. Ik gebruik het twee keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds. De huid rondom mijn ogen is erg gevoelig en droogt snel uit. Tevens heb ik snel last van donkere kringen onder mijn ogen. Voor dit laatste heb ik helaas nog geen crème gevonden die dit kan verhelpen. Ik denk ook niet dat die er is, aangezien het probleem voor mij is dat de huid onder mijn ogen heel dun is. Hierdoor zijn de bloedvaatjes onder de huid, vooral als ik moe ben, vrij snel zichtbaar. Ik ben dus altijd op zoek naar de ideale oogcrème. Vandaag wil ik je de oogcrème van Decubal laten zien. Ik gebruik deze nu al een aantal maanden en ben enthousiast!

Decubal Oogcreme-3

Dit is wat Decubal zelf zegt over de oogcrème:

“De huid rond de ogen is dun en kwetsbaar. Deze vochtherstellende oogcrème vermindert de fijne lijntjes en donkere kringen rond de ogen en zorgt voor een frisse blik. Het vochtgehalte wordt intensief hersteld dankzij glycerine en hyaluronzuur. Ceramides zorgen voor een snel herstel van de natuurlijke huidbarrière (bescherming).

  • Bevat 22% lipiden.
  • Voor de droge en gevoelige gezichtshuid.
  • Parfum- en parabenenvrij.
  • De oogcrème zit in een hygiënische dispenser.
  • Met hyaluronzuur voor een vitale uitstraling.
  • Met ceramides voor een snel herstel van de natuurlijke huidbarrière.

Hyaluronzuur is in staat duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden. Dat is heel fijn voor een droge huid. Ceramides (huideigen oliën zoals lipiden) bevinden zich in de opperhuid. Ze behoeden de huid voor vochtverlies van binnenuit en beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf.”

Decubal Oogcreme-2

Ik merk dat deze ingrediënten de huid rondom mijn ogen goed doen! Mijn huid is minder droog en voelt zacht aan. Verder valt het op dat de crème lekker snel intrekt. Binnen een paar minuten na gebruik van de crème kan ik mijn make-up al aanbrengen. Verder irriteert de crème mijn huid en ogen totaal niet. Zelfs als ik merk dat de crème een beetje in mijn oog is gekomen heb ik nergens last van.
Helaas maakt de oogcrème de belofte van het verminderen van fijne lijntjes en donkere kringen niet waar. Ik zou je graag een voor en na foto van mijn ogen hebben laten zien, maar hierop is jammer genoeg niets te zien. Ook niet na langere tijd gebruiken… Maar goed, zoals ik al eerder schreef had ik dit ook niet verwacht. Ik ben dus niet heel teleurgesteld. 😉

Decubal Oogcreme-4

Op deze foto kan je het pompje zien. Ik vind de verpakking heel fijn. Het is een stevige, luchtdichte flacon, waardoor alle ingrediënten lang goed blijven. Met het pompje kan je heel precies doseren hoeveel je nodig hebt. De hoeveelheid product op mijn vinger is genoeg voor allebei mijn ogen. Je hebt dus helemaal niet veel nodig, waardoor je heel lang doet met een verpakking van 15 ml. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je niet kan zien hoeveel product er nog in de flacon zit. Ik zorg er daarom altijd voor dat ik alvast een back-up in huis heb voor in het geval mijn oogcrème plotseling op is.

Je kan Decubal o.a. kopen bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) of online op de website van Decubal voor €14,99. Ik zag online trouwens wel dat de flacon van de oogcrème recent veranderd is. Hij ziet er nog steeds prima uit met een pompje, alleen is de dop nu doorzichtig en heeft de flacon een andere opmaak.

Heb jij een oogcrème waar je tevreden over bent?

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht