Opi nagellak – mijn favorieten van dit moment ♥

Geplaatst op: 22-03 door Sandra

Opi - favourites

Nagellak is bijna altijd zonder parfum. Daar ben ik erg blij om, want ik ben een echte nagellak junkie! Ik draag ALTIJD nagellak. Vooral roze tot rode tinten vind ik erg mooi. Ik heb veel kleuren waarmee ik lekker vaak kan afwisselen, waardoor het nooit saai wordt. Mijn favoriete merk nagellak is Opi. Daarom vind ik het leuk om, voor mijn eerste nagellak post, over dit merk te schrijven. Verder wil ik graag mijn favoriete kleuren van dit moment met je delen.

Opi

Opi nagellak is naast parfum, ook vrij van tolueen, DBP (Dibutylftalaat) en formaldehyde. Tolueen is een oplosmiddel voor kleuren. DBP is een weekmaker die er in nagellak voor zorgt dat deze minder snel scheurt en chipt. Formaldehyde is een stof die in nagellak voor kan komen om deze te laten glanzen en goed uit te laten harden. Klinkt goed zou je zeggen, maar deze stoffen zijn giftig en kunnen schadelijk voor je zijn. Dat moet je dus niet hebben in je nagellak! DBP is binnen de Europese Unie gelukkig al verboden in make-up producten, maar de andere twee stoffen (vooral formaldehyde) worden nog wel gebruikt.

Voordat ik begin over mijn favoriete Opi kleuren, wil ik eerst vertellen waarom ik Opi zo’n fijn merk vind. Dit komt het meeste door de goede kwaliteit van de lakken. Ze blijven echt super lang (soms wel vijf dagen!) mooi zonder te chippen. Dit vind ik echt een topprestatie, aangezien veel nagellakken van andere merken er bij mij vaak al na twee, hooguit drie dagen afliggen. De meeste lakjes van Opi dekken in twee laagjes en soms zelfs in één laag. Af en toe zit er een lakje tussen dat in drie laagjes dekt. Door het handige platte kwastje is de lak heel makkelijk en streep-vrij aan te brengen. De dop van de flesjes ligt ook nog eens lekker in de hand, waardoor het lakken nog beter gaat. Verder droogt Opi nagellak lekker snel, wat fijn is aangezien ik ERG ongeduldig ben. Een klein nadeel vind ik de prijs. Deze is €14,25 voor 15 ml. Best duur dus, maar kwalitatief krijg je er wel wat voor terug.

Mijn top 3

Op de derde plaats staat voor mij “Significant Other Color” NL B28. Dit lakje doet zijn naam echt eer aan. De lak is een beetje metallic en duidelijk duochrome. De kleur is lila/paars met daar doorheen groen/goud. Echt heel apart! Het enige nadeel aan deze lak vind ik dat je bij deze nu net wel drie laagjes nodig hebt. Ik gebruik daarom vaak een witte basecoat, waardoor de lak beter dekt en je toch maar twee laagjes hoeft aan te brengen.

Opi - Significant Other Color

Op de tweede plaats staat “My Chihuahua Bites!” NL M21. Dit is een oranje/rode kleur die in principe in één laagje dekt, maar toch breng ik vaak twee dunne laagjes aan. Dat geeft toch net een iets mooier resultaat vind ik. Ik vind dit een mooie felle kleur die heel geschikt is voor de zomer.

Opi - My Chihuahua Bites!

De absolute nummer één voor mij is “Kiss me on My Tulips” NL H59. Ik vind dit de mooiste kleur (fuchsia) roze die er is! Ben echt helemaal fan. Hij dekt in twee laagjes.

Opi - Kiss Me On My Tulips

Ben jij in het bezit van een Opi nagellak en ben je er even enthousiast over als ik? Welke kleur nagellak vind je mooi? Laat het me weten bij de comments!

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht