Review MAC – Oval 3 Brush

Geplaatst op: 10-04 door Sandra

MAC Oval 3 Brush

Laatst was ik in de MAC Pro store in Amsterdam. Ik was op zoek naar een kleine brush om concealer mee aan te kunnen brengen onder mijn ogen en rondom mijn neus. Al snel kwam er een verkoopster naar me toe om te helpen. Toen ik uitlegde wat ik wilde hebben, liet ze me de Oval 3 brush zien. Ik moest hier erg om lachen. Deze brush lijkt wel een tandenborstel! Waarom zou ik hier mijn make-up mee aan willen brengen? Gelukkig kon de verkoopster mij dit haarfijn uitleggen en nadat ik de zachte borstelhaartjes gevoeld had was ik overtuigd. Ik heb de brush nu een aantal weken in mijn bezit en gebruik hem iedere dag. Als je benieuwd bent naar mijn ervaringen, lees dan vooral verder.

De Oval 3 maakt deel uit van de MAC Masterclass collectie, samen met de Lineair 1 (kleinste brush, voor ogen, wenkbrauwen en lippen) en Oval 6 (grootste brush, voor bijvoorbeeld foundation en poeder over het hele gezicht).

MAC Oval 3 Brush

Zoals je hierboven kunt zien, heeft de Oval 3 erg veel haren die dicht op elkaar zitten. De haren zijn een beetje stug, maar toch voelt de brush erg zacht aan. De haren zijn synthetisch, maar voelen aan als echt haar. Het voordeel van synthetische haren is dat deze, vooral met vloeibare make-up producten, makkelijk te reinigen zijn. De brush heeft een handvat met extra grip, zodat hij niet uit je hand glijd. Door de ovale vorm kom je goed bij alle moeilijk te bereiken plekjes in je gezicht. Echt ideaal!

De Oval 3 is met zowel vloeibare als poeder make-up te gebruiken. De borstel is te klein om er grote oppervlakken mee te doen, maar is zeer geschikt om te gebruiken onder de ogen en rondom de neus. Zelf gebruik ik de brush het meest voor het aanbrengen van foundation en concealer, maar hij is ook erg geschikt om je gezicht te shapen met bronzer. Volgens MAC is de brush ook ideaal voor het aanbrengen van oogschaduw. Zelf heb ik dit nog niet geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat de brush hier erg fijn voor kan zijn.

MAC Oval 3 Brush

Ik vind de Oval 3 erg fijn in gebruik. Door de vorm van de borstel kom ik moeiteloos overal bij. Doordat de haartjes super dicht op elkaar staan, kan je de make-up echt goed je huid in werken. Hierdoor krijg je een mooi naturel resultaat. Je kan de make-up heel dekkend maar ook wat transparanter aanbrengen, precies zoals je het zelf mooi vindt. Ik vond de vorm van de brush in het begin wel een beetje vreemd, maar het went snel, mede door de mooie resultaten! Wat ik verder nog fijn vind aan de brush, is dat hij zo lekker zacht aanvoelt op mijn huid. Zelfs bij de kwetsbare huid onder mijn ogen werkt hij erg goed, zonder te irriteren. Alles bij elkaar genomen ben ik dus erg blij met mijn aankoop.

De Oval 3 is te koop in de MAC Pro store, MAC counters en via de site maccosmetics.nl en kost €35,00. Dit is best prijzig voor een make-up kwast, maar de kwaliteit is wel erg goed en ik denk dat hij lang mee zal gaan. Daarom vind ik de Oval 3 zijn geld zeker waard. Zou jij er het geld voor over hebben of heb je andere make-up kwasten waar je tevreden over bent?

Liefs,

Sandra
Share Button

Reacties

  1. Chinouk says:

    Ik zit ook al een tijdje te azen op deze kwasten, maar vind ze best prijzig! Leuke blog heb je, heel handig voor alle gevoelige huidjes of iedereen die parfum vermijdt 🙂

Plaats een reactie

* Verplicht