Review Keune – So Pure moisturizing conditioner & treatment

Geplaatst op: 25-03 door Sandra

Keune So Pure Moisturizing conditioner en treatment

Met mijn lange, droge en krullende haar vind ik het altijd moeilijk om geschikte haarproducten te vinden zonder parfum. De meeste producten doen niet veel voor mijn haar. Soms drogen ze het zelfs alleen maar meer uit. Ik ben gewend om mijn haar iedere dag nat te maken om het voorzichtig door te kunnen kammen. Als ik mijn haar kam als het droog is, gaat het namelijk erg pluizen. Verder was ik het om de dag. Hierdoor gebruik ik iedere dag een föhn met diffuser kop om mijn haar te drogen en in model te brengen. Dit is natuurlijk een hele aanslag op mijn van nature toch al droge krullenbos. Ik was dan ook erg blij toen mijn kapper mij vertelde over de Keune, So Pure vocht inbrengende producten. Deze zijn op natuurlijke basis en dus ook zonder parfum en parabenen. Ik besloot de moisturizing conditioner en de moisturizing treatment (masker) mee te nemen om uit te testen.

De producten worden nu ruim een maand door mij gebruikt en ik ben er echt super blij mee! Een pluspunt vind ik, dat er in deze producten geen siliconen verwerkt zitten. Siliconen zorgen er in haarproducten voor dat je haar glad en glanzend lijkt, maar hebben ook de eigenschap om je haar te verzwaren. Dit is voor mensen met krullend haar vaak vervelend, omdat je krul dus ook uitzakt. Een klein minpunt aan deze producten vind ik dat er naar mijn mening een olieachtige (logisch!), licht zoete (moeilijk te beschrijven) geur aanzit. Ik vind het niet heel vies, maar ook zeker niet lekker ruiken. De geur is gelukkig niet duidelijk te ruiken na het drogen/stylen van mijn haar.

Ik gebruik de conditioner om de dag na het wassen. Het masker gebruik ik een keer in de week. De producten doen wat ze beloven. Mijn pluizige, droge bos krullen is erg opgeknapt. Het is makkelijker doorkambaar, zachter en ziet er gezonder uit. Ik vind dat mijn haar nu erg mooi valt, zelfs zonder al te veel stylingproducten. Waar ik eerst veel mouse gebruikte om alle pluisharen weg te werken, heb ik het idee dat dit nu veel minder nodig is. Waardoor komt dit? Volgens mijn kapper is het grote geheim van deze producten arganolie.

Keune So Pure Treatment

Arganolie

Arganolie zou je ook kunnen kennen onder de naam Marokkaanse olie. Het groeit aan de arganboom, die alleen in Marokko voorkomt. Het is rijk aan vitamine E, dat het haar beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het vormt een laagje om de haren heen, waardoor ze minder snel afbreken. Ook wordt het haar beschermt tegen hitte van bijvoorbeeld de föhn, krul- of stijltang. Verder bevat arganolie essentiële voedingsstoffen, zoals omega 3 en 9 vetzuren die helpen het haar te herstellen en gespleten haarpunten voorkomen. De essentiële oliën maken het haar zacht en geven het een glanslaagje zonder vettig aan te voelen of het haar zwaar te maken.

Naast arganolie bevat de conditioner palmarosa olie en shea butter dat het haar helpt herstellen en makkelijk doorkambaar maakt. Het masker bevat micro-proteïne van Moringazaad extract. Dit dringt diep in het haar door en herstelt de vochtbalans en schade van invloeden van buitenaf.

Gebruiksaanwijzing

De producten zijn heel makkelijk en snel in gebruik. De conditioner kan het beste op handdoek droog haar worden aangebracht. Dit is omdat het dan zo min mogelijk wordt verdund. Er wordt geadviseerd om de conditioner 1 tot 3 minuten in te laten trekken en dan uit te spoelen.
De treatment werkt bijna hetzelfde als de conditioner. Ook deze wordt aangebracht op handdoek droog haar. Deze mag alleen iets langer intrekken, ongeveer 3 minuten.
Van beide producten heb je maar een klein beetje nodig, omdat ze erg geconcentreerd zijn. Een hoeveelheid ter grootte van een nootje is voldoende. Het is het makkelijkste als je het product eerst op je handpalm aanbrengt en het vervolgens in je handen uitwrijft. Zo kan je het product gelijkmatig verdelen. Het verdelen doe je door met gespreide vingers een kammende beweging te maken van ongeveer het midden van de haarlengten tot in de puntjes.

Keune So Pure Moisturizing Conditioner

De producten van Keune zijn duurder dan dat ik normaal gewend ben. Voor de conditioner betaalde ik €17,85 voor 200 ml en voor de treatment betaalde ik €19,95 voor 200 ml. Toch heb ik het idee dat ik niet veel duurder uit ben, doordat ik erg lang met de producten doe. Je hebt slechts een klein beetje nodig. Ook vind ik het persoonlijk het geld meer dan waard, omdat mijn haar er echt ontzettend van is opgeknapt. Als deze producten op zijn, zou ik ze zeker nog een keer aanschaffen!

Ben jij bekend met deze producten? Of gebruik je andere parfumvrije haarproducten waar je tevreden over bent? Laat het me weten bij de comments. Ik vind het leuk om je ervaringen te lezen!

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht