Review E.L.F. – Makeup Mist & Set

Geplaatst op: 28-04 door Sandra

ff140428_01

Na lang zoeken heb ik eindelijk een make-up setting spray gevonden zonder parfum. De E.L.F. Makeup Mist & Set is een spray die ervoor zorgt dat je make-up de hele dag op zijn plaats blijft, terwijl het de huid hydrateert en verfrist. Ook zorgt het ervoor dat je make-up er minder poederig uitziet. Ik vind deze setting spray een erg fijn product en als je verder leest leg ik uit waarom.

Als ik E.L.F. Makeup Mist & Set heb gebruikt voelt mijn huid heerlijk fris en gehydrateerd aan. Daarom vind ik het fijn om de spray niet alleen na het aanbrengen van mijn make-up, maar ook door de dag heen af en toe te gebruiken. Verder vind ik dat mijn make-up er beter uitziet als ik de spray heb gebruikt. Als ik mijn gezicht heb afgepoederd na foundation, zie je dat van dichtbij toch vaak een beetje zitten. De setting spray zorgt ervoor dat het poederige effect verdwijnt. Als laatste heb ik ervaren dat mijn make-up veel beter blijft zitten. Kleuren vervagen minder snel, wat goed te merken is bij bijvoorbeeld oogschaduw en blush. Hieronder zie je een foto met links oogschaduw met gebruik van E.L.F. Makeup Mist & Set en rechts zonder gebruik van deze spray.

ff140428_03

Bij gebruik van de spray is het belangrijk dat je het product niet vanaf te dichtbij op het gezicht spuit. Dit kan er voor zorgen dat de make-up uitloopt. Als ik de spray gebruik hou ik hem op zo’n 30 cm afstand van mijn gezicht. Verder zorg ik ervoor dat ik het flesje niet stil houd tijdens het spuiten, maar juist beweeg, zodat de spray gelijkmatig verdeeld wordt en er dus niet teveel product op één plek terecht komt. Als ik klaar ben met het aanbrengen van mijn make-up, breng ik daarna direct de setting spray aan. Drie spuitjes is voldoende voor een mooi resultaat. Ik laat het vervolgens opdrogen, wat vrij snel gaat.

Hieronder zie je een foto van de ingrediëntenlijst van E.L.F. Makeup Mist & Set. De belangrijkste bestanddelen zijn aloë, groene thee, komkommer en vitamine A, C en E. Ik zal uitleggen wat deze bestanddelen doen voor je huid.

ff140428_02

  • Aloë: voedt de huid en verbetert de conditie van de huid. Daarnaast vertraagt aloë het verouderingsproces van de huid en bevordert het de celgroei. Het pure sap van de aloë plant is een natuurlijke ontstekingsremmer en heeft een antibacteriële werking. Het dringt diep door in de huid en kan andere producten helpen dit ook te doen. Op die manier zorgt de aloë in de E.L.F. Makeup Mist & Set er bijvoorbeeld ook voor dat je foundation niet zichtbaar op de huid blijft liggen, maar beter intrekt voor een mooi naturel effect.
  • Groene thee: bevat veel antioxidanten, die helpen vrije radicalen weg te vangen. Hierdoor kan huidveroudering worden tegengegaan en UV schade worden beperkt.
  • Komkommer: heeft hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het verfrist de huid.
  • Vitamine A: zorgt voor een verhoging van de celdelingsactiviteit, een toename van de enzymactiveit (gezonde huidprocessen), voorkomt huidverkleuring, verbetert de wondheling, vermindert de diepte van rimpels en verbetert de elasticiteit van de huid.
  • Vitamine C: is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Collageen is nodig om de huid te verstevigen. Verder is vitamine C ook een antioxidant.
  • Vitamine E: is ook een antioxidant en werkt erg goed samen met vitamine C. Verder werkt vitamine E wondhelend en ontstekingsremmend.

Wat sommige mensen een nadeel kunnen vinden zijn de parabenen die verwerkt zitten in E.L.F. Makeup Mist & Set. Zelf vind ik dit niet zo’n probleem. Parabenen zijn bewaarstoffen die in zeer veel beautyproducten voorkomen. Ze zijn erg effectief en er is maar een lage concentratie van nodig om de houdbaarbeid van een product te bevorderen. In vergelijking met andere bewaarstoffen loop je met parabenen een laag risico op het krijgen van huidirritatie en allergieën.

E.L.F. is helaas nog niet in de Nederlandse winkels te koop. Wel zijn er webshops waar je terecht kunt, zoals eyeslipsface.nl. Zelf heb ik mijn flesje gekocht op eBay. Makeup Mist & Set is te koop voor ongeveer €4,00 per 60 ml. Dit is lekker goedkoop. Helemaal voor zo’n top product!

Gebruik jij een product om je make-up goed op ze’n plek te houden?

Liefs,

Sandra
Share Button

Reacties

  1. Myrthe says:

    Deze mist lijkt me heel fijn! En het is zo fijn aan ELF dat het altijd zo goedkoop is 😀

Plaats een reactie

* Verplicht