Clinique Eye Defining Liquid Liner versus Zoeva Cat Eye Pen

Geplaatst op: 28-03 door Sandra

Clinique Eye Defining Liquid Liner versus Zoeva Cat Eye Pen

In dit artikel vergelijk ik de Eye Defining Liquid Liner van Clinique met de Cat Eye Pen van Zoeva. Clinique is voor veel mensen met een parfumallergie een bekend merk. Zoeva is voor sommige mensen misschien iets minder bekend. Ik kende dit merk zelf al een tijdje, met name van de make-up kwasten (aanrader!). Ik wist toen nog niet dat deze webshop zoveel make-up producten verkoopt zonder parfum. Toen ik de eyeliner pen ontdekte was ik meteen nieuwsgierig.

Clinique Eye Defining Liquid Liner

Al jaren ben ik een tevreden gebruiker van de Eye Defining Liquid Liner van Clinique. Deze eyeliner heeft een fijn kwastje, waarmee je makkelijk en precies een mooi lijntje kunt zetten boven je wimpers. De kleur is intens zwart, super mooi! Ik heb erg gevoelige ogen, draag bovendien contactlenzen en heb nog nooit ongemakken ervaren door het dragen van dit product. De prijs van deze eyeliner is €20,65. Op onderstaande foto zie je hoe de eyeliner eruit ziet op mijn ogen.

Clinique Eye Defining Liquid Liner

Het enige nadeel van deze liner vind ik persoonlijk dat hij niet altijd zo goed blijft zitten als de beschrijving op de site van Clinique doet vermoeden. De eyeliner zou waterproof zijn. Nu begrijp ik dat je er niet mee moet gaan zwemmen, maar bij warm of vochtig weer houdt de eyeliner bij mij niet de hele dag. Omdat ik snel last heb van tranende ogen, door bijvoorbeeld de wind of droge ruimtes, kan de eyeliner wel eens vervagen of zelfs uitlopen. Hierdoor kan het lijntje er slordig uit gaan zien. Jammer.

Zoeva

Zoeva.de is een Duitse webshop met heel veel make-up producten. Bij veel van deze producten staat expliciet vermeld dat er geen parfum in zit. Dit staat echter niet altijd in de omschrijving van alle producten, maar wel is bij ieder product een lijst van ingrediënten vermeld. Super handig! Ik ben nog geen product tegen gekomen met parfum in de ingrediëntenlijst. Verder staat er bij veel producten ook vermeld dat ze vrij zijn van parabenen en bijvoorbeeld formaldehyde. De make-up van Zoeva is ook nog eens super betaalbaar. Wel moet je er rekening mee houden dat er verzendkosten van €5,50 berekend worden. Het kan dus lonen om in een keer meer producten te bestellen. Ondanks dat de producten uit Duitsland moeten komen is er een snelle levering. Ik had mijn bestelling binnen drie dagen in huis. Ik ben enthousiast!

Zoeva Cat Eye Pen

De Cat Eye Pen van Zoeva is een eyeliner pen met een dun puntje om zeer precies aan te brengen. Hij werkt erg prettig en het aanbrengen van eyeliner was voor mij nog nooit zo makkelijk. Ik ben er gelukkiger steeds handiger in geworden, maar ik kan me voorstellen dat dit een hele fijne pen is voor beginners. Deze pen is net als de eyeliner van Clinique waterproof en intens zwart. Met mijn gevoelige ogen heb ik nog geen enkel ongemak ervaren tijdens het dragen van deze eyeliner. De prijs is slechts €5,50, super goedkoop! Zie hieronder een foto van de eyeliner op mijn ogen.

Zoeva Cat Eye Pen

Na een aantal weken testen heb ik het idee dat deze liner een stuk beter blijft zitten dan de liner van Clinique. Om te kijken of dit echt zo is, heb ik beide eyeliners naast elkaar bekeken. Zie de resultaten hieronder.

Swatches op mijn hand

Eyeliner swatch Clinique vs Zoeva

Boven Clinique en onder Zoeva.

Eyeliner swatch Clinique vs Zoeva

Boven Clinique en onder Zoeva. Deze keer nat gemaakt onder de kraan met water, om te zien hoe waterproof de liners daadwerkelijk zijn.

Conclusie

  • Beide eyeliners zijn intens zwart, wat ik erg mooi vind. De liner van Clinique droogt iets matter op dan die van Zoeva. Ik vind persoonlijk het lichte glansje in de eyeliner van Zoeva mooier (helaas is dit niet helemaal goed zichtbaar op de foto’s), maar dat zal voor iedereen verschillend zijn.
  • Het lijntje met de eyeliner van Zoeva is iets strakker en makkelijker aan te brengen dan van Clinique. Vooral bij de swatches op mijn hand kan je goed zien dat de eyeliner van Clinique een minder strakke lijn trekt dan de pen van Zoeva.
  • De Cat Eye Pen van Zoeva blijft, wanneer deze nat wordt, een stuk beter zitten dan de Eye Defining Liquid Liner van Clinique.
  • De gunstige prijs van de eyeliner van Zoeva is natuurlijk ook een belangrijk punt dat meespeelt. Wel moet ik hierbij vermelden dat de pen van Zoeva mogelijk minder lang mee zal gaan, vergeleken met de liner van Clinique. Dit denk ik, omdat eyelinerpennen toch vaak wat sneller uitdrogen dan eyeliners met een kwastje. Mijn eyelinerpen van Zoeva doet het op dit moment (na ongeveer 2 weken gebruik) nog prima, dus ik weet nog niet hoe lang hij precies mee zal gaan.
  • Een voordeel van de Clinique eyeliner is dat deze zowel online als in de winkel te koop is bij bijvoorbeeld Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf. Dit in tegenstelling tot webshop Zoeva. Hierdoor zou dit merk iets minder toegankelijk kunnen zijn. Als je echter geen probleem hebt met online shoppen is dit natuurlijk niet erg.

Als ik al deze punten bij elkaar optel is de winnaar voor mij de Cat Eye Pen van Zoeva!

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht