Review Clinique – Deep Comfort Body Lotion

Geplaatst op: 03-04 door Sandra

Clinique Deep Comfort Body Lotion

Droge huidjes houden van body lotion. Als je net zo’n droge huid hebt als ik dan gebruik je dit vast (bijna) iedere dag. Zelf heb ik er een hekel aan als ik lang moet wachten voordat de body lotion is ingetrokken. Vooral in de ochtend als ik toch al haast heb, kan ik hier geen geduld voor opbrengen. Gelukkig hoeft dit nu ook niet meer. De Deep Comfort Body Lotion van Clinique trekt super snel in en hydrateert mijn huid erg goed. Mijn huid voelt super zacht en ziet er gezond uit.

De body lotion zit in een handige grote pompflacon. Zo kun je precies de hoeveelheid pakken die je nodig hebt. De lotion is luchtig, waardoor hij zeer makkelijk aanbrengt. De lotion is niet al te dik, licht geel van kleur en geurloos. Als ik de lotion na het douchen op mijn huid aanbreng, is hij binnen twee minuten ingetrokken. Je kunt je daarna meteen aankleden zonder bang te hoeven zijn voor vlekken. De lotion voelt goed aan op mijn huid. Het hydrateert zonder vettig of plakkerig aan te voelen. Erg prettig!

Clinique Deep Comfort Body Lotion - ingredienten

Ingrediënten

Een aantal ingrediënten in deze body lotion zijn natriumhyaluronaat, dimethicone, murumuru boter, magnesium ascorbyl phosphate en tocopherol acetate. Ik zal hieronder uitleggen wat deze bestanddelen doen voor je huid.

  • Natriumhyaluronaat, beter bekend als hyaluronzuur heeft een hoog water bindend vermogen. Hierdoor kan dit bestanddeel de vochtbalans herstellen en verbetert het de elasticiteit en veerkracht van de huid.
  • Dimethicone is een silicone die de huid beschermd. Het zorgt ervoor dat werkzame stoffen in de lotion niet vervliegen en hun werk kunnen doen. Tevens zorgt het ervoor dat de bodylotion goed uitgesmeerd kan worden en is het een oplosmiddel. Het laat de huid glad en zacht aanvoelen zonder te plakken.
  • Murumuru boter is vet dat gewonnen wordt uit de zaden van de murumuru palm. Het verbetert de vochthuishouding van de huid. Ook legt het een beschermend laagje op de huid en maakt de huid zacht en laat deze glanzen. Het bevat vitamines en heeft een hoog gehalte aan oliezuur.
  • Magnesium ascorbyl phosphate is een de stabiele vorm van vitamine C, wat essentieel is voor de vorming van collageen (bindweefsel). Collageen is nodig om de huid te verstevigen. Verder is vitamine C ook een antioxidant. Antioxidanten vangen vrije radicalen weg, waardoor huidveroudering kan worden tegengegaan en UV schade kan worden beperkt. Vitamine C werkt in huidverzorgingsproducten alleen wanneer de concentratie hoog genoeg is. Waarschijnlijk is dat in de Deep Comfort Body Lotion niet het geval, omdat Magnesium ascorbyl phosphate te ver onderaan in de ingrediëntenlijst vermeld staat (hoe hoger een ingrediënt in de lijst staat, hoe hoger de concentratie in het product).
  • Tocopherol acetate (vitamine E) is ook een antioxidant en werkt erg goed samen met vitamine C. Verder werkt vitamine E wondhelend en ontstekingsremmend. Helaas is de concentratie in de Deep Comfort Body Lotion ook niet al te hoog. Erg jammer.

De Deep Comfort Bodylotion van Clinique kost rond de €29,95 en is te koop bij onder andere Douglas en Ici Paris XL, maar ook online op clinique.nl. Welke bodylotion gebruik jij en hoe bewust kijk je naar de ingrediëntenlijst? Laat het me weten bij de comments!

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht