Review Clinique – 7 Day Scrub Cream

Geplaatst op: 13-04 door Sandra

ff140413_01

Omdat ik een erg droge en gevoelige huid heb, was ik altijd bang dat een gezichtsscub te heftig zou zijn voor mij. Toen ik ondanks goede hydratatie toch last kreeg van droge schilfertjes in mijn gezicht, ben ik toch maar eens gaan zoeken en kwam ik uit bij de 7 day scrub cream van Clinique. Dit is een milde gezichtsscrub met fijne korreltjes en hydraterende bestanddelen. Zoals we gewend zijn van Clinique is de scrub op allergie getest en 100% parfumvrij.

Ik zal eerst kort uitleggen waarom het goed kan zijn om je gezicht te scrubben. Een scrub is een exfoliërend product. Dat betekend dat dit het bovenste laagje dode huidcellen weg haalt. Je huidcellen zijn zich continue aan het vernieuwen. Daarbij sterven er per dag dus ook veel af. Als je deze cellen een tijdje laat zitten, kun je dat terug zien in de vorm van een doffe huid met schilfertjes. Na gebruik van een scrub zal je huid zachter, gladder en egaler zijn. Ook worden verzorgingsproducten beter opgenomen, omdat de dode huidcellen niet meer in de weg zitten. Het is belangrijk dat je voor je gezicht een scrub gebruikt met een fijne korrel, omdat je gezicht gevoeliger is dan de rest van je lichaam. Een bodyscrub is dus absoluut niet geschikt. Hieronder zie je een close-up foto waarop je, als je goed kijkt, de minuscuul kleine scrubdeeltjes in de 7 day scrub cream van Clinique kan zien.

ff140413_03

De scrub zit in een handige tube met klikdop. Ik gebruik hem meestal onder de douche, omdat ik dat het handigste vind met afspoelen. Je hebt maar een klein beetje scrub nodig per keer, dus het is erg zuinig in gebruik. Mijn T-zone is iets minder gevoelig dan mijn wangen. Als ik de scrub gebruik hou ik hier rekening mee, door mijn wangen kort en de rest van mijn gezicht wat langer in te masseren. Ik gebruik de scrub nu twee keer per week en dit werkt voor mij erg goed. Clinique geeft aan dat het een scrub is voor dagelijks gebruik, maar voor mij zou dit te veel zijn. Ik heb ook niet het idee dat mijn huid het vaker nodig heeft. Mijn huid voelt na gebruik lekker zacht en het belangrijkste: geen schilfertjes meer! Soms heb ik na gebruik van de 7 day scrub cream last van wat roodheid in mijn gezicht, maar dit trekt meestal snel weer weg.

Gebruik de 7 day scrub cream door een klein beetje product op je handpalm aan te brengen en te verdelen over de vingertoppen van beide handen. Maak je gezicht vochtig en masseer het product zachtjes in. Vermijd hierbij de oogomtrek. De huid rondom de ogen is te dun en gevoelig om te scrubben. Was de scrub weg met warm water. Hydrateer vervolgens met een dag- of nachtcreme, anders kan je huid droog en trekkerig aan gaan voelen.

ff140413_02

Hieronder heb ik een aantal van de werkzame ingrediënten staan met uitleg wat ze doen voor je huid.

  • Butylene glycol: verhoogt de huidvochtigheid en helpt andere werkzame bestanddelen de huid te laten binnendringen.
  • Cocos nucifera (coconut) oil: werkt hydraterend, beschermend en antibacterieel.
  • Polyethylene: kleine plastic scrub deeltjes.
  • Cetearyl alcohol: laat de huid zacht aanvoelen en zorgt ervoor dat water en olie kunnen worden gemengd.
  • Bisabolol: werkt kalmerend, antibacterieel, ontstekingsremmend en genezend. Het geeft een glad en zacht gevoel en laat een dun laagje achter op de huid dat zorgt voor minder vochtverlies. Het is hiermee erg geschikt voor een gevoelige huid.
  • Disodium cocoamphodipropionate: reinigt de huid door water met olie en vuil te mengen, zodat dit weggespoeld kan worden.

De 7 day scrub cream is te koop bij parfumeries, zoals Douglas en Ici Paris XL, maar ook in de webshop van Clinique. Een tube van 100 ml kost €28,00.

Liefs,

Sandra
Share Button

Plaats een reactie

* Verplicht