Review Lush – Angels On Bare Skin

Geplaatst op: 07-04 door Sandra

angelsonbareskin1

Lush is een merk dat verse handgemaakte cosmetica verkoopt. Ze gebruiken hierbij voornamelijk natuurlijke bestanddelen en zetten het duidelijk in de ingredientenlijst, indien er toch synthetische bestanddelen in het product verwerkt zijn. Als je op de website lush.nl kijkt zie je bij alle producten een ingredientenlijst staan waarin synthetische bestanddelen in het zwart staan vermeld en natuurlijke ingredienten in het groen, heel overzichtelijk! Zo zie je in één oogopslag meteen waar je aan toe bent. Helaas maakt Lush erg veel producten waar parfum in verwerkt zit, maar er zijn gelukkig ook een aantal pareltjes van producten zonder parfum. Één van deze producten is Angels On Bare Skin. Dit is een populaire gezichtsreiniger die er bij mij o.a. voor heeft gezorgd dat de roodheid in mijn gezicht een stuk minder is geworden.

angelsonbareskin2

Dit is wat Lush zelf schrijft over de ingredienten in Angels On Bare Skin:

“De gemalen amandelen in Angels veranderen als je het met water vermengt in verzachtende amandelmelk. Dit wordt wereldwijd gebruikt als middel om de huid te verhelderen en haar licht aan te spannen. We vermengen het met kaolin, een zachte kleisoort die vuil absorbeert en zacht reinigt.
De plantaardige glycerine voedt en verzacht je huid. De mix essentiële oliën die we hieraan toevoegen staan allemaal bekend om hun balancerende en aanspannende effect op de huid. Als laatste sprenkelen we gedroogde lavendelbloemetjes over deze schitterende mix, dat is alles!”

Nu ik deze gezichtsreiniger een aantal weken heb getest, kan ik niet anders zeggen dan dat het echt werkt! Mijn huid is normaal gesproken erg gevoelig en wordt snel rood. Ook heb ik heel snel last van een droge huid. Als ik Angels On Bare Skin gebruik, voelt mijn huid daarna zo lekker aan. Na het reinigen van mijn huid had ik met andere producten vaak een droog en trekkerig gevoel, maar dat is nu veel minder. Ook de roodheid van vooral mijn wangen en kin is een stuk meer onder controle. De reiniger heeft een licht scrubbende werking en maakt mijn huid goed schoon. Ik gebruik het een keer per dag en ondanks dat ik dacht dat dit te heftig zou zijn, voelt het erg goed. De geur van Angels On Bare Skin vind ik lekker en rustgevend. De meest overheersende geur vind ik lavendel. Maar roos en kamille zijn ook duidelijk aanwezig.

angelsonbareskin3

Indien er water zit in een reiniger zijn er conserveringsmiddelen nodig. Omdat Lush geen chemische bestanddelen wil gebruiken in Angels On Bare Skin, mag je zelf water toevoegen. Dit doe je door een klein beetje product uit het potje te halen. Dit kun je het beste doen met een spateltje, zodat je uit hygienisch oogpunt niet met je handen in het potje hoeft te komen. Vervolgens doe je een paar druppeltjes water bij het product en maak je in je handpalm een papje. Hieronder kan je zien hoe dit eruit ziet. Het verdient niet de schoonheidsprijs, maar als je voelt wat dit product met je huid doet, wil je niet anders meer! Het papje kan je op je gezicht aanbrengen. Vermijd hierbij natuurlijk de ogen en mond. Masseer het product voorzichtig in en laat het eventueel even intrekken. Spoel het daarna weg met lauwwarm water en dep je gezicht droog met een handdoek.
Omdat Angels On Bare Skin 100% natuurlijk is, kan je het niet zo lang bewaren. Lush raadt aan om het product binnen drie maanden op te maken. Omdat ik merk dat de reiniger erg zuinig is in gebruik, weet ik niet of ik dit ga halen. Ik gebruik het nu uitsluitend voor mijn gezicht, maar het kan ook voor het lichaam gebruikt worden, dus dat kan ook altijd nog als je merkt dat je er anders te lang mee zal doen.

angelsonbareskin4

Als je net als ik last hebt van roodheid in het gezicht en je het niet erg vindt om daarvoor een beetje te moeten kliederen met een kleipapje, dan is dit product echt iets voor jou. Ik ben in ieder geval erg tevreden en wil het zeker blijven gebruiken. Angels On Bare Skin is te koop in de winkels van Lush en op hun website voor €9,90 per 100 gram.

Liefs,

Sandra
Share Button

Reacties

  1. Charlotte says:

    Hey,
    Ik wou juist even zeggen dat het begrip parfum niet te maken heeft met synthetisch of natuurlijk. Ik ben namelijk allergisch aan linalool (in rozenhout), wat een natuurlijke parfumstof is. Daardoor kan ik dit product bijvoorbeeld ook niet gebruiken.
    Maar wel een heel interessante blog, helpt mij veel!

Plaats een reactie

* Verplicht